FBTO Caravanverzekering

FBTO caravanverzekering

Op deze pagina vind je informatie over de FBTO caravanverzekering.

FBTO caravanverzekering

Bij FBTO kun je een caravanverzekering samenstellen die aangepast is op jouw wensen. Met het basispakket ben je goed verzekerd voor diefstal, storm en ongelukken in het verkeer. De basisverzekering kun je naar eigen wens uitbreiden met aanvullende modules. Een FBTO caravanverzekering is eenvoudig en snel online af te sluiten.

Basispakket caravanverzekering FBTO

  • Vergoeding van schade veroorzaakt door hagel of storm;
  • Vrije keuze reparateur bij schade. Het herstel laten uitvoeren bij een reparateur waar FBTO mee samenwerkt heeft meerdere voordelen zoals het wassen en schoonmaken van je caravan na de reparatie;
  • Wanneer je hulp nodig hebt staat de alarmcentrale van FBTO in binnen- en buitenland 24/7 voor je klaar. De kosten van noodreparaties, het verslepen van de caravan, vervoer naar huis en eventueel vervangend verblijf worden door de caravanverzekering gedekt;
  • Vergoeding van schade ontstaan door brand of andere natuurverschijnselen;
  • Ontvang de nieuwwaarde van de caravan wanneer deze gestolen wordt of total loss raakt. Voor tweedehandscaravans wordt de aanschafwaarde vergoed.

Aanvullende modules FBTO

Naar eigen wens kun je de basisverzekering uitbreiden met aanvullende modules zodat je caravan voor alle mogelijke schades verzekerd is.

Bekijk de caravan verzekeringen en ontdek wat de verschillen zijn per verzekeringsmaatschappij met of zonder aanvullende dekkingen. Vergelijk caravanverzekeringen om de beste caravanverzekering af te sluiten.

Inboedel dekking

Door deze aanvullende dekking af te sluiten zijn de spullen in en om je caravan verzekerd tot een maximaal bedrag van € 1500.

Caravan uitrusting verzekeren

Sluit een extra dekking voor uitrusting af om ook spullen zoals je voortent, luifel en fietsendrager mee te verzekeren. Ontvang 100% van de aanschafwaarde wanneer schade ontstaat aan uitrusting jonger dan een jaar. Voor ieder opeenvolgend jaar neemt de vergoeding met 10% af.

Aanbouw dekking

Ook het schuurtje en de schutting op je kampeerterrein kun je meeverzekeren. In het eerste jaar na aankoop ontvang je bij schade het volledige aankoopbedrag terug. Jaarlijks neemt deze vergoeding met 10% af.

Eigen risico

FBTO hanteert een eigen risico van € 100. Deze kosten zijn voor eigen rekening wanneer er schade aan de caravan ontstaat. Wanneer de schade door hagel veroorzaakt is, bedraagt het eigen risico € 250. Je betaalt geen eigen risico wanneer je de schade laat repareren bij een bedrijf waar FBTO afspraken mee gemaakt heeft.

Caravansoorten

Bij FBTO kun je een toercaravan, stacaravan en vouwwagen verzekeren.

Caravan verzekeren

Je caravan is met een FBTO verzekering goed verzekerd binnen Europa. Ook standplaatsen in veel niet-Europese landen aan de Middellandse Zee zijn bij de verzekering inbegrepen. Op de pagina caravan verzekeren vind je een overzicht van caravanverzekeraars.

Stacaravan verzekeren

Je stacaravan is met een FBTO caravanverzekering tot 50 km over de grens verzekerd. Dit omvat een gedeelte van Duitsland, België en Luxemburg. Op de pagina stacaravan verzekeren staan de dekkingen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen overzichtelijk in een tabel weergegeven. Vergelijk de voorwaarden om de verzekering te kiezen die het beste bij jouw persoonlijke wensen aansluit.

Vouwwagen verzekeren

Voor het verzekeren van je vouwwagen betaal je geen eigen risico. Een vouwwagen is in heel Europa en veel niet-Europese landen aan de Middellandse Zee verzekerd. Op de pagina vouwwagen verzekeren kun je eenvoudig en objectief de caravan verzekeraars met elkaar vergelijken.

FBTO caravan verzekering polisvoorwaarden

Lees voor meer informatie de FBTO caravan verzekering polisvoorwaarden door.