De vouwwagen voor sufferds? Echt niet, ze zijn hipper dan ooit!

Vouwwagen verzekeren

Er werd al heel snel gezegd dat een vouwwagen oubollig was en dat het nooit meer iets zou worden. Laat staat dat ze ooit nog populair zouden worden. Echter hebben de criticasters het bij het verkeerde eind gehad, want de vouwwagen is bezig met een indrukwekkende comeback.

De verkoop van vouwwagens zit in een stijgende lijn. Waar het er in 2017 nog 1623 waren is dit aantal vorig jaar gestegen naar 1981 stuks. Dit is een stijging van 22% in een jaar tijd! Tevens, als er gekeken wordt naar de zoekresultaten op bijvoorbeeld een platform als Marktplaats, wordt er dagelijks tussen de 2000 en 3000 keer gezocht naar vouwwagens. Dit is 500 keer meer dan in 2017.

De ontwikkelingen

Maar waar komt deze stijging dan vandaan? Volgens de secretaris van de kampeer en caravan industrie is dit succes goed te verklaren. De ontwikkeling van de vouwwagen heet in de afgelopen jaren stil gestaan waardoor er maar weinig tot geen veranderingen doorgevoerd werden. Daar hebben nu nieuwe, als ook bestaande merken verandering in gemaakt. De vouwwagen wordt nu anno 2019 gemaakt. De designs zijn moderner geworden en ze zijn hipper dan ooit te voren.

Raoul Veldevink, de eigenaar van het Nederlandse vouwwagen merk Campooz, ziet ook een flinke stijging in de verkoop van vouwwagens. Het opzetten van een vouwwagen is erg gemakkelijk en snel. Kamperen is sowieso weer hip aan het worden en een stap naar de vouwwagen is dan ook een logische. De instapprijs van een vouwwagen ligt een stuk lager dan die van een caravan of camper waardoor het interessant is voor beginnende kampeerders. Waar Veldink er in de eerste jaren nog tientallen per jaar verkocht zijn dit er nu jaarlijks honderden.

Vooruitzichten

Waar deze trend gaat eindigen is op dit moment nog moeilijk te zeggen. Natuurlijk blijven de caravan en camper nog populairder maar de vouwwagen is aan een goede rally bezig. De groei zal om de toekomst zeker nog zeggen en als we net zo’n zomer als vorig jaar tegemoet gaan dan zal deze stijging nog harder doorzetten.

Vouwwagen verzekeren

Natuurlijk ga je er vanuit dat als je op vakantie gaat deze zonder te veel problemen gaan verlopen. Echter zit zoals met alles een ongeluk in een klein hoekje. Het is daarom slim om voor vertrek goed uit te zoeken wat er allemaal kan gebeuren met een vouwwagen. Op caravanverzekering vergelijker kun je makkelijk, onafhankelijk en snel een vouwwagen verzekering vergelijken zodat je wel voorbereid op vakantie gaat.

(BRON: RTL nieuws)

5/5 - (2 stemmen)