Univé Caravanverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 4,45 p/m

  Op deze pagina vind je informatie over de Univé caravanverzekering.

  Univé caravanverzekering

  Met een caravanverzekering van Univé ben je het hele jaar compleet verzekerd tegen een voordelige premie. Online kun je de Univé caravanverzekering eenvoudig afsluiten om onbezorgd van je vakantie te genieten.

  Vergoedingen Univé basispakket

  • Bij een ongeval biedt Univé de hulp die nodig is. De caravan wordt naar de reparateur gebracht en de kosten van een eventuele noodreparatie worden vergoed.
  • Vervangend vakantieverblijf tot maximaal 35 euro per persoon wanneer de caravan tijdelijk onbruikbaar is.
  • Schade veroorzaakt door brand en natuurverschijnselen zoals bliksem, overstroming of een aanrijding met een dier.
  • Vergoeding van de schade ontstaan door storm.
  • Schade ontstaan door hagel is voor vouwwagens en stacaravans verzekerd.
  • Vervoer van de caravan naar Nederland wanneer dit noodzakelijk is.

  Univé netwerk schadeherstellers

  Univé heeft een groot netwerk schadeherstellers. Je caravan laten repareren bij een van deze schadeherstellers heeft meerdere voordelen. Verzekerden krijgen de mogelijkheid zelf een keuze te maken bij welke hersteller de reparatie uitgevoerd wordt.

  Nieuwwaardegarantie en aanschafwaardegarantie

  Wanneer je caravan gestolen wordt of total loss raakt wordt standaard de waarde vergoed die de caravan waard was op het moment dat de schade ontstond. Verzekerden hebben de keuze om nieuwwaardegarantie voor hun nieuwe caravan af te sluiten. Met deze garantie wordt tot 5 jaar na aankoop de nieuwwaarde vergoed. Tweedehandscaravan bezitters kunnen een aanschafwaardegarantie afsluiten. Hiermee wordt tot 3 jaar na aanschaf de aanschafwaarde van de caravan vergoed. Caravans die ouder zijn dan het bovengenoemde aantal jaren ontvangen een vergoeding van de vervangingswaarde.

  Aanvullende dekkingen Univé caravanverzekering

  Hagelschade dekking

  Hagelschade is niet standaard meeverzekerd voor toercaravans. Deze aanvullende dekking kun je indien gewenst afsluiten. In het basispakket van de vouwwagenverzekering en stacaravanverzekering is hagelschade wel meeverzekerd.

  Inboedel dekking

  Door de inboedel dekking af te sluiten zijn spullen in de caravan verzekerd tegen inbraak tot een bedrag van 2500 euro. Voorwaarde voor het ontvangen van de vergoeding is dat de caravanspullen goed opgeborgen moeten zijn en er sporen van inbraak zichtbaar moeten zijn.

  Uitrusting dekking

  Schade aan de uitrusting van je caravan zoals een voortent, luifel, fietsendrager of zonnepanelen is te verzekeren door de dekking uitrusting aan je caravanverzekering toe te voegen.

  Eigen risico

  Univé hanteert een eigen risico van 100 euro per schadegeval. Bij caravanschade moeten de eerste 100 euro door de verzekerde zelf betaald worden.

  Caravansoorten

  Bij Univé kun je een caravanverzekering afsluiten voor een caravan, stacaravan of vouwwagen.

  Caravan verzekeren

  De verzekeringspremie voor het verzekeren van je caravan verschilt per verzekeringsmaatschappij. In de tabel op de pagina caravan verzekeren staan de voorwaarden en verschillende dekkingen overzichtelijk weergegeven. Hiermee maakt caravanverzekeringvergelijker het makkelijk om de beste caravanverzekering te kiezen.

  Stacaravan verzekeren

  Voor het verzekeren van je stacaravan gelden andere premies dan voor de andere caravansoorten. Alle stacaravan verzekeraars staan in de tabel weergegeven op de pagina stacaravan verzekeren. Hierdoor kun je snel de verschillen tussen de verzekeringsmaatschappijen ontdekken.

  Vouwwagen verzekeren

  De verzekeringspremie voor je vouwwagen is afhankelijk van de aanschafwaarde en het bouwjaar van je vouwwagen. Maak op de pagina vouwwagen verzekeren een selectie wat op jouw situatie van toepassing is om een premieberekening te maken.

  Pakketkorting Univé verzekerden

  Univé klanten ontvangen 10% pakketkorting op de totale premie wanneer meerdere schadeverzekeringen bij Univé afgesloten zijn.

  Univé caravanverzekering polisvoorwaarden

  Klik hier voor de Univé caravanverzekering polisvoorwaarden.

  Klik hier voor de Univé caravanverzekering Informatiekaart.

  4.6/5 - (5 stemmen)
  vanaf € 4,45 p/m