Is een caravanverzekering verplicht?

Een caravanverzekering is wettelijk niet verplicht. Wanneer jij naar de camping gaat, haak je je caravan vast aan de auto. Je auto heeft een WA-verzekering en die is ook met een aangehaakte caravan van toepassing. Echter, het is wel erg handig om een caravanverzekering af te sluiten. De verzekering is meestal ook niet zo prijzig.

Caravanverzekering is niet verplicht

Een caravanverzekering is niet verplicht. Je bepaalt zelf of je het risico wilt lopen voor schade aan je caravan. Meestal geeft het wel een fijn gevoel wanneer niet alleen ja auto is verzekerd, maar ook je caravan. Daarnaast kunnen de kosten van schades hoog in de papieren oplopen. Het hangt sterk van je persoonlijke situatie en wensen af of je het nodig vindt om je caravan te verzekeren.

Caravan verzekeren

Je caravan verzekeren loont zeker. Schade aan een caravan kan namelijk vrij snel ontstaan. Als er eenmaal schade ontstaat aan een onverzekerde caravan kun je geen beroep doen op de autoverzekering. Aangezien je die situatie het beste kunt voorkomen, is een caravan verzekeren de beste optie. Hieronder volgen voorbeelden per verzekering.

AVP

Wanneer je de caravan op zijn beoogde plek loskoppelt van de auto en je brengt schade toe aan andermans caravan. Dan valt de schade onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Een voorbeeld hiervan is als je de caravan op de camping verplaatst met een mover. Een AVP-verzekering is niet verplicht.

WA

Wanneer je caravan gekoppeld zit aan de auto en je veroorzaakt schade aan andermans caravan. Dan valt de schade onder de wettelijk aansprakelijkheidsverzekering. Bijvoorbeeld als je schade toebrengt aan andermans caravan met parkeren. De WA-verzekering is wettelijk verplicht.

Schade ontstaat op verschillende manieren. Het kan gaan om storm-, hagel- en bliksemschade, een ongeval of een andere oorzaak. Zonder caravanverzekering zijn de kosten voor eigen rekening. Behalve als het ongeval niet jouw schuld was. Hoe dan ook: een caravan verzekeren is een must.

Voor een caravanverzekering betaal je weinig premie. Ook geeft het een veilig en geruststellend gevoel om met een verzekerde caravan eropuit te gaan.

Caravanverzekering vergelijken

Wil jij de caravanverzekering vergelijken? Caravanverzekeringvergelijker.nl heeft voor jou een overzicht gemaakt van verschillende caravanverzekeringen. Lees, vergelijk en kijk goed naar de standaard caravanverzekeringen en uitgebreide caravanverzekeringen.

Voordelen

Een caravanverzekering kent voordelen. Enkele voordelen van een caravanverzekering:

  • U kunt vaak accessoires die bij een caravan horen meeverzekeren, zoals de zonneschermen, luifels, etc.
  • Vaak zijn er goede aanschafwaarde- en nieuwwaarderegelingen.
Beoordeel deze pagina