OHRA Caravanverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 5,05 p/m

  Op deze pagina van caravanverzekeringen vergelijken, vind je informatie over de Ohra caravanverzekering.

  Ohra caravanverzekeringen

  De caravanverzekering van Ohra zorgt ervoor dat jouw caravan heel het jaar door goed verzekerd is tegen schade. Het is gemakkelijk om zelf een pakket samen te stellen waarbij je kunt kiezen uit verschillende opties.

  Caravanverzekering afsluiten

  Buiten dat je een caravanverzekering bij Ohra af kunt afsluiten, zijn er ook verzekeringen voor een vouwwagen, tour- en stacaravan. Het maakt niet uit of je deze nou wilt stallen in Nederland, of dat je er mee op vakantie gaat. Wil je weten welke premie jij moet betalen? Kijk dan hier voor een caravanverzekering.

  Wat is er verzekerd met een Ohra caravanverzekering

  De standaard verzekering die zowel gelden voor caravans en vouwwagens, verzekerd je voor de volgende zaken:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Storm
  • Botsen en omslaan tijdens het rijden van de caravan
  • Diefstal
  • Hagel

  Let wel op! Bij het melden van een nieuwe schade is er altijd sprake van een eigen risico welke €90,- bedraagt.

  Extra dekking voor je voortent, aanbouw of inventaris

  Met een caravanverzekering is de caravan en/of vouwwagen verzekerd tegen schade. Maar vaak is het zo dat er ook nog extra’s bijzitten. Denk hierbij aan een voortent, een aanbouw of het inventaris. Deze zaken zijn niet verzekerd met een caravanverzekering maar kunnen wel verzekerd worden met een extra dekking.

  • Inventaris: Dit zijn alle huishoudelijke dingen in je caravan, voortent of vouwwagen. Denk hierbij aan je servies, bestek en beddengoed. Let hier wel op: je kleding valt hier niet onder. Deze vallen namelijk onder je reisverzekering. Voor een goede reisverzekering verwijzen wij je graag door naar de website: reisverzekering vergelijken.
  •  Voortent: Hiermee worden tenten bedoeld die aan de caravan of vouwwagen bevestigd kunnen worden. Voorbeelden hiervan die verzekerd worden door Ohra zijn een voortent, toilet tent en een tent luifel.
  • Aanbouw: De verschillende vormen van aanbouw zijn een schuurtje, afdak, serre, bordes, opslagkist en toilethuisje. Deze moeten in alle gevallen wel bevestigd zijn aan de caravan, of zeer in de buurt van de caravan staan.

  Wat goed is om te weten, is dat je een fietsendrager en/of caravan mover die aan je caravan of vouwwagen gemonteerd zit, inbegrepen zit bij je standaard caravanverzekering. Je dient hier de nieuwwaarde van deze spullen op te tellen bij de nieuwwaarde van je caravan.

  Nieuwwaarderegeling met een looptijd van vijf jaar

  Ben je de eerste eigenaar van jouw caravan en is deze minder dan vijf jaar oud? Dan kom je in aanmerking voor de nieuwwaarde regeling. Deze nieuwwaarde regeling betekent dat indien je in de eerste vijf jaar je caravan total loss rijdt (wat wilt zeggen dat de reparatiekosten hoger zijn dan het verschil tussen nieuwwaarde en dagwaarde van de caravan, meteen na de gebeurtenis), je maximaal voor 125% van het verzekerd bedrag vergoed krijgt.

  Kom je nou niet in aanmerking voor deze zogenoemde nieuwwaarde regeling, dan worden de kosten die gemaakt zijn voor reparatie vergoed. Dit wordt enkel gedaan als de kosten voor de reparatie lager zijn dan de dagwaarde van de caravan of vouwwagen. Mocht het voorkomen dat de reparatiekosten hoger uitvallen dan de dagwaarde meteen na de gebeurtenis, dan is de caravan total loss. In dit geval krijg je van Ohra het verschil hiertussen terug.

  Pechhulp is 24/7 bereikbaar

  Krijg je pech onderweg en heb je een caravanverzekering van Ohra? Dan kun je rekenen op vervoer van je caravan binnen Nederland naar de garage die het dichtste bij is op het moment van het pechgeval.

  Caravan ter vervanging

  Raakt je caravan kapot op het moment dat je op vakantie bent of net voordat je op vakantie gaat dan is dit natuurlijk heel vervelend. Met de caravanverzekering van OHRA is dit geen probleem. Zij vergoeden namelijk de huur van je vervangende caravan tot een maximum van €1.250,-. Hierdoor kun je toch lekker blijven genieten van je vakantie.

  Wat is er niet verzekerd

  Het kan in sommige gevallen ook voorkomen dat je caravan niet verzekerd is. Hieronder zijn een paar voorbeelden waarbij Ohra geen verzekering uitkeert.

  •  In een niet overdekte stalling
  • Als je onder invloed van alcohol of drugs rijdt, of geen rijbewijs hebt
  • Bij slijtage en/of gebruikersschade
  • Bij verhuur of permanente bewoning

  Winterstalling en schade

  Het kan goed zijn dat jij jouw caravan in de winter laat stallen. Vervelend is het, dat als het voorjaar weer begint en jij je caravan op wilt halen, deze beschadigd is. Zorg ervoor dat je altijd bij het inleveren van je caravan deze laat controleren op schade. Laat je caravan ook altijd op voorhand repareren zodat hier geen onduidelijkheid over kan ontstaan. OHRA vergoed geen schades door de langzame werking van weersinvloeden

  Groepskorting

  Ben je werkzaam bij een groot bedrijf, of zit je bij een vereniging die een afspraak heeft met Ohra dan kom je in aanmerking voor een collectieve korting. Je krijgt in dit geval korting op meerdere verzekeringen, waaronder de caravanverzekering. Vraag dit voor de zekerheid nog na bij je werkgever.

  Polisvoorwaarden OHRA Caravanverzekering

  Klik hier voor de Polisvoorwaarden OHRA Caravanverzekering. Ook heeft Ohra de voorwaarden en dekkingen overzichtelijk op de OHRA Caravanverzekering Informatiekaart.

  vanaf € 5,05 p/m