6 redenen om te gaan kamperen in de herfst

zes redenen waarom jij moet gaan kamperen in de herfst

Vallende bladeren, bakken met regen en zakkende temperaturen. We zijn weer in de herfstmaanden beland. De afgelopen weken hebben we in Nederland het natte en koude herfstweer moeten trotseren, maar na regen komt altijd zonneschijn. De meeste Nederlandse kampeerders bergen hun tent of caravan op na de zomer. Ooit gedacht over herfstkamperen? Hieronder zijn 6 redenen waarom jij moet gaan kamperen in de herfst:

Geniet van de rust

De zomermaanden zijn net voorbij en dat betekent dat de campings een stuk rustiger zijn. Overal zijn kortere rijen. Zowel bij sanitaire voorzieningen als supermarkten. De kinderen hebben alle ruimte om te ontdekken, spelen en rond te rennen in de natuur. Tevens zijn de kosten een stuk lager dan in het hoogseizoen. Kortom, de perfecte periode om op stap te gaan met de caravan. Echter, zijn niet alle campings open in deze tijd van het jaar.

Omring jezelf met de prachtige natuur

Weliswaar is de herfst een regenachtig seizoen, maar dat neemt niets weg van de schoonheid van het seizoen. Half oktober is de natuur op zijn mooist. De bossen veranderen in een schitterend kleurenpallet roodtinten. De bomen laten hun bladeren vallen en ochtenddauw schittert in de vroege morgen. Het is toch zonde dat we in deze tijd van het jaar zoveel binnenshuis zitten. Het is namelijk het beste moment om mooie plaatjes vast te leggen in het bos.

Herfstplezier voor kinderen

De herfst biedt veel ontdekkingsplezier voor de kinderen. Er is zoveel te vinden in het bos. Mooie bladeren, kastanjes, eikels en dennenappels liggen overal voor het oprapen. Vervolgens kun je prachtige plaksels en andere kunstwerken creëren met jouw vondst. Houdt daarbij wel rekening met een sprokkelverbod indien deze geldt in de gemeente waarin jij verblijft.

Het seizoen zit vol met schoonheden, waaronder ook paddenstoelen. Maar welke zijn giftig en welke zijn juist eetbaar? Gedurende de herfst worden er meerdere paddenstoelenjachten georganiseerd. Daarnaast kent ons land verschillende speciale kinderwandelroutes. Onderweg moeten ze kabouters zoeken en vragen beantwoorden of speeltoestellen beklimmen.

Rustgevend getik van de regen

Regen is voor de meeste mensen dé reden om niet te gaan kamperen in de herfst. Maar het tikkende geluid van regen op het dak van jouw caravan zorgt er juist voor dat jij heerlijk wegdroomt terwijl je warm opgerold ligt in je slaapzak. Terwijl anderen een app gebruiken om regenachtige geluiden te dupliceren, maak jij het allemaal live mee op de camping.

Warm en knus kampeergevoel

De herfst roept bij veel mensen een koud en nat gevoel op. Maar dat hoeft helemaal niet. Met de juiste kleren (veel laagjes), een kacheltje en een warme slaapzak of deken bescherm je jezelf tegen de kou. Ook is het handig om droog hout mee te nemen als je ’s avonds nog zin hebt om een vuurtje te stoken. Onder het dak van jouw caravan zit je droog, warm en knus te midden van de natuur. Dat roept toch echt een authentiek kampeergevoel op?

Geen last van muggen

Kamperen in de zomer wordt vaak geteisterd door muggen. Deet en citronellakaarsen zijn dan waarschijnlijk jouw beste vriend. In de herfst wordt jouw nachtrust niet verstoord door het irritante gezoem van een mug.

Kamperen in de herfst?

Ga jij op stap met de caravan gedurende de herfstperiode of hebben deze 6 redenen waarom jij moet gaan kamperen in de herfst jou helemaal overtuigd? Met het regenachtige weer en vallende bladeren kan het soms gevaarlijk zijn op de weg. Zorg er daarom voor dat jouw caravan goed is beschermd tegen schade. Op de volgende pagina kun je simpel je caravanverzekering vergelijken. Hierdoor ga je goed voorbereid op pad voor jouw ideale herfstavontuur.

5/5 - (1 stemmen)