SealVans – De caravan voor land en water

Caravan bij het water

Ben jij ooit op zoek geweest naar de ultieme vakantie-ervaring waarbij je zowel het comfort van kamperen op het land als de vrijheid van varen op het water kunt combineren? Zo ja, dan zou de SealVan wel eens de ideale oplossing voor jou kunnen zijn. Deze bijzondere caravans, ontwikkeld door een innovatieve Turkse startup, bieden het beste van twee werelden en worden terecht ‘SealVans’ genoemd.

Wat is een SealVan?

De naam ‘SealVans’ is niet toevallig gekozen. SealVans zijn geen gewone caravans die toevallig in het water terechtkomen, maar ze zijn specifiek ontworpen om zowel op het land als op het water te functioneren. Ze bieden reizigers de mogelijkheid om aan wal te kamperen en te genieten van het plezier van cruisen. Het concept is even eenvoudig als geniaal: de SealVans fungeren als traditionele caravans op het land, maar zodra ze het water raken, worden ze volwaardige boten.

Onbeperkt op het water met de SealVan

Een van de opvallendste kenmerken van de SealVans is de mogelijkheid om onbeperkte tijd door te brengen op een zoetwatermeer. Op zee is de tijd enigszins beperkter, met een maximum van drie maanden in de caravan. Dit beperkte zeilavontuur op zee is een bewuste keuze van de fabrikant, die zich richt op transportgemak, zowel op het land als op het water. Met SealVans hoef je nooit meer te kiezen tussen kamperen en varen, want deze luxe bootcaravan is ontworpen om aan al jouw basisbehoeften te voldoen.

De beschikbare modellen

Het SealVans-aanbod omvat twee modellen: de Seal 4.20m en de Seal 7.50m.

Seal 4.20m

De Seal 4.20m is een compacte versie van 4,20 meter en weegt minder dan 750 kg. Dit model is ontworpen als jouw ‘andere koffer’ voor kortere uitstapjes. Het is ideaal voor maximaal twee volwassenen en kan, afhankelijk van lokale wetgeving, zonder speciale vergunningen op het water worden gebruikt.

Seal 7.50m

Aan de andere kant is er de Seal 7.50m, een ruimere versie van 7,50 meter die plaats biedt aan maximaal drie volwassenen of een gezin van twee volwassenen en twee kleine kinderen. Op het land lijkt deze versie op een traditionele dubbelasser-caravan, maar zodra hij te water wordt gelaten, onthult hij zijn eigentijdse esthetiek met een panoramische voorruit en dak.

Functionaliteiten en kenmerken

Beide modellen van SealVans kunnen naadloos schakelen tussen land en water, zonder de noodzaak van ingewikkelde aanpassingen of procedures. Ze zijn uitgerust met een functionele keuken, een compacte badkamer met douche, en comfortabele zitplaatsen, waaronder een masterbed en een optioneel extra bed voor flexibiliteit. De maximale toegestane gewichtscapaciteit van de SealVans bedraagt 3.000 kg, en de interne hoogte meet 2 meter.

SealVan voor de avonturier

Kortom, SealVans bieden avontuurlijke families en vakantiegangers de vrijheid om zowel op het land als op het water te verkennen zonder gedoe en met het comfort van thuis. Of je nu kiest voor de compacte Seal 4.20m voor korte uitstapjes of de ruimere Seal 7.50m voor gezinsavonturen, deze amfibische caravans beloven een unieke vakantie-ervaring. De Turkse startup heeft de toekomst van vakantie vieren veranderd en de droom van kamperen op het water waargemaakt. Met SealVans hoef je niet langer te kiezen tussen kamperen en varen; je kunt nu genieten van beide in één naadloze reis.

Hoe verzeker je de SealVan?

Hoewel de SealVan zo nu en dan op het water te vinden is, blijft het toch echt een caravan. Voor de SealVan zal er dus in ieder geval een caravanverzekering kunnen worden afgesloten. Het afsluiten van een caravanverzekering voor de SealVan kan een verstandige keuze zijn, in verband met de hoge aanschafwaarde en mogelijk schade die het kan oplopen tijdens het gebruik. Ben je van plan om in de toekomst een caravan aan te schaffen? Dan is het verstandig om een objectief inzicht te krijgen in de verschillende caravan verzekeringen. Je kan daarvoor onze caravanverzekering vergelijker tool gebruiken.

Beoordeel deze pagina