Verkoop caravans in 2017 sterk gestegen

Caravanverzekering vergelijken

Caravanhandelaars hebben het er maar druk mee: Nederlanders schaffen steeds vaker een caravans, vouwwagens en campers aan. Er was het afgelopen jaar een grote toename zichtbaar. Op dit moment bezit ca. 1 op de 10 Nederlandse huishoudens een rijdend huisje. Dat duidt op een verzadigde markt. Er staan ongeveer een half miljoen caravans in Nederland.

Meer caravans verkocht

Het jaar 2017 was voor de caravanverkopers, na 2008, het beste jaar ooit qua afzet van nieuwe kampeerauto’s. In 2017 werden er bijna 10% meer caravans verkocht dan in 2016. De verkoopgroei gaat dus erg hard en blijft waarschijnlijk stijgen.

Veel vouwwagens en tenttrailers

Ook zijn er veel vouwwagens of tenttrailers verkocht. Bijna 1630 vouwwagens in 2016 tegen bijna 2000 vouwwagens in 2017. Dat is een groot verschil. De populairste merken zijn Cabanon, Trigano en Holtkamper. Dat laatste – overigens Nederlandse – merk ontwikkelt en biedt unieke vouwwagens en tenttrailers.

Kampeervakanties

Deze stijging is verklaarbaar en verrast de caravanverkopers niet. Verscheidene onderzoeksbureaus melden dat het aantal kampeervakanties in Nederland blijft stijgen. Hierbij gaat het hoofdzakelijk om twee groepen: welgestelde babyboomers die campers aanschaffen en jonge gezinnen met kinderen die caravans kopen. Ook speelt instabiliteit in zonnige vakantiebestemmingen een rol.

Populaire bestemmingen

Steeds meer mensen willen even bijkomen door de natuur op te zoeken met hun rijdende huisjes, in zowel Nederlands als in het buitenland. Frankrijk, Italië en Duitsland zijn bijvoorbeeld immens populaire bestemmingen om even bij te tanken.

Caravanverzekering vergelijken

Om niet voor grote financiële verrassingen te staan als er iets met je caravan gebeurt, biedt een caravanverzekering uitkomst. Op deze pagina kun je simpel en snel caravanverzekering vergelijken. Vergelijk en overweeg goed welke dekking het beste past bij jouw situatie, ook als je al beschikt over een caravanverzekering.

5/5 - (2 stemmen)