Winterkamperen in Fins Lapland

Winterkamperen in fins lapland

Wil jij gaan winterkamperen in Fins Lapland? Fins Lapland is bekend om de besneeuwde bossen, bevroren meren, rendieren en niet te vergeten het betoverende noorderlicht. Lapland wordt vaak verward met een land, maar is eigenlijk een gebied in Noord-Europa, verspreid over delen van Noorwegen, Zweden, Finland en een klein deel van Rusland.

In het gebied wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen. Deze mensen krijgen bij voorkeur de naam Sami boven Lappen. Het Finse gedeelte van Lapland is het meest bekend en toeristisch ontwikkeld. Je kan hier dan ook allerlei verschillende soorten dingen doen zoals wintersporten, het noorderlicht bewonderen, sledetochten met husky’s en zelfs een ontmoeting met de kerstman. 

Het noorderlicht bewonderen

Het waarnemen van het noorderlicht is voor veel kampeerders een belangrijke reden om met de caravan naar Lapland te reizen. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel is in Noord-Europa te zien en Lapland wordt vaak gezien als de beste plek om dit te ervaren. 

Geweldige landschappen

In het rustige, sneeuwzekere noorden vind je perfecte poedersneeuw voor wintersporten zoals skiën en langlaufen. Maar er is meer: stap op een rendierslee, ga mee op een husky- of sneeuwscootersafari, ontdek sneeuwschoenwandelen of overnacht in een iglo. Zo transformeer je je wintersportvakantie in een magische reis naar een winter wonderland. En als je tijdens kerst in Lapland bent, mag een bezoek aan de Kerstman niet ontbreken. Vergeet ook niet een goede wintersportverzekering af te sluiten voor deze unieke ervaring.

Kamperen in Lapland

Kamperen in Fins Lapland is namelijk goed mogelijk dankzij het allemansrecht, wat wildkamperen in de natuur toestaat. Voor wie wildkamperen te avontuurlijk vindt, zijn er ook officiële campings beschikbaar. Je kunt dus jouw eigen caravan meenemen naar dit mooie winterland. Dit is natuurlijk een flinke tocht vanaf ons Nederland en daarom is het belangrijk jezelf te beschermen tegen ongeregeldheden. Je kunt een caravan verzekering daarom ook makkelijk afsluiten via onze vergelijkingstool voor jouw tocht naar Lapland. Je zult met de caravan ook veel verschillende sneeuwgebieden moeten trotseren en daarom zullen de beste sneeuwkettingen ook goed van pas komen.

De kerstman ontmoeten

Volgens de Sami bestaat de Kerstman echt en woont hij in Rovaniemi. Of je nu gelooft of niet, een bezoek aan Santa Claus Village is de moeite waard. In dit dorp, gelegen op de poolcirkel, kun je de Kerstman en zijn elfen ontmoeten. De Kerstman heeft zijn kantoor in het hart van Santa Claus Village. Ondanks zijn drukke schema, zijn bezoekers altijd welkom. En met een beetje geluk, krijg je zelfs de kans om samen met de Kerstman op de foto te gaan.

Beoordeel deze pagina